Brouwerij Wilderen lanceert eerste Limburgse gedestilleerde rum

Foto: JCr

Sint-Truiden - De Limburgse brouwerij en alcoholstokerij Wilderen uit Sint-Truiden blijft de primeurs in onze provincie opstapelen. Nadat ze als eerste in Limburg gin en whisky in eigen huis distilleerden, stelden ze woensdag Omerta voor, de eerste donkere rum gemaakt met water van Wilderen.

Intussen tellen eigenaars Mike Janssen en zijn vrouw Roniek de dagen af in brouwerij en alcoholstokerij Wilderen, want op 9 juli vieren zij hun vijfjarig bestaan. “Vandaag telt ons assortiment vier bieren en vijf distillaten en voorlopig gaat het daarbij blijven”, lacht Mike.

Hun laatste brouwsel is een donkere rum, die de naam Omerta kreeg. De idee daarvoor is in januari 2015 ontsproten. “Het verbruik van aperitieven, waaronder gin, is in België spectaculair gestegen. Wij merken ook dat consumenten voortdurend op zoek zijn naar nieuwe smaken. Wij willen graag vooruitdenken en menen dat rum de volgende jaren populair zal worden. Je kan het puur drinken, in cocktails verwerken zoals in de mojito of Cuba libre, en daarbij het is gewoon een lekkere drank.” 

“Omerta is geen rum die 20 jaar op eiken vaten gelegen heeft want onze brouwerij bestaat nog maar 5 jaar”, gaat de brouwer verder. “De basis is er eentje van geïmporteerde Jamaicaanse rum van minstens 5 jaar oud, aangevuld met eigen gestookte spirit samengesteld uit smaken als ananas, vanille, karamel, bourbonvaten en nog talrijke andere kruiden.” 

Maar er zit ook een vleugje Sint-Truiden in de rum. Je leest er alles over in Het Belang van Limburg van donderdag 2 juni.

Door Jozef Croughs