Je raadt nooit hoe oud deze vrouw is

Bron © News.com.au

Foto: Carolyn Hartz

Ze brengt geen uren per dag door in de fitness en houdt zich niet aan een extreem strikt dieet. Toch ziet Carolyn Hartz uit de Australische stad Perth er veel jonger uit dan ze werkelijk is.

De grootmoeder wordt in juli namelijk zeventig jaar. Naar eigen zeggen heeft ze haar leeftijd gewoon nooit gebruikt als een excuus om minder te bewegen. Binnenkort gaat ze zelfs opnieuw beginnen tennissen. Op dertigjarige leeftijd had haar coach nochtans al gezegd dat ze “te oud” was om nog het hoogste niveau te behalen.

“Op dat moment dacht ik: Ah ja? Wacht maar!”, zegt Carolyn Hartz. “Ik hou wel van een uitdaging...” En zo gezegd, zo gedaan. Op haar 35ste behaalde ze effectief het hoogste niveau. “Mijn coach is nu een tachtiger en we lachen er nog steeds samen om.”

Suikervrij

Hoewel ze nu een gebalanceerd leven heeft, was dat vroeger wel anders. Op veertigjarige leeftijd kreeg ze namelijk te horen dat ze haar suikerspiegel dringend onder controle moest krijgen.

“Op het einde van dat jaar was mijn gezondheid prima. Ik had geen probleem meer, maar ik haatte het dat ik alle lekkere dingen niet meer mocht eten.”

Daarom begon ze gezond te eten en koos ze ervoor om met mate te genieten van kleine snacks. Vijftien jaar later richtte ze ook haar eigen bedrijf SweetLife op, dat een alternatief voor suiker distribueert. “Ik koos al mijn favoriete gerechten en maakte ze suikervrij”, klinkt het.

- LEES OOK. De foto’s van deze vrouw gaan de wereld rond omdat niemand kan geloven hoe oud ze is -

Positief

Carolyn doet ook elke dag meditatieoefeningen en maakt lange wandelingen. Maar ze geeft wel toe dat ze al enkele kleine ingrepen heeft laten doen.

“Maar dat is niet het grote geheim achter mijn uiterlijk”, zegt ze. “Mijn positiviteit is dat wel. Ik heb mijn drie kinderen altijd gezegd dat het leven niet perfect is. En dat dat oké is. Als je een tegenslag hebt, moet je gewoon opnieuw beginnen.”

Je raadt nooit hoe oud deze vrouw is
Foto: Carolyn Hartz
Door nadb