Senioren bezoeken futuristisch NAC

Foto: Jean Pierre Yzermans

Dilsen-Stokkem - De senioren aangesloten bij Orseni, de seniorenwerking van de CD&V van Dilsen-Stokkem trokken naar Houthalen voor een bezoek aan het, in 2012 in gebruik genomen, Nieuw Administratief Centrum, NAC genaamd. Voordat ze een voet in het gebouw zetten waren de bezoekers al onder de indruk van het futuristisch concept dat ecologisch en functioneel is en tegelijkertijd soberheid uitstraalt.

De bezoekers uit Dilsen-Stokkem werden in het gebouw rondgeleid door burgemeester Alain Yzermans zelf.
De burgemeester vertelde in zijn inleiding dat in het gebouw alle gemeentelijke diensten, voorheen op acht locaties gevestigd, nu onder een dak samengebracht zijn. Dit is organisatorisch een groot voordeel en tevens een financiële besparing, gepaard gaande met een vermindering van het aantal personeelsleden. Zo werd hun aantal, zonder afdankingen, afgeslankt van 800 naar 500.
De bezoekers wandelden door alle lokalen en ruimtes waar burgemeester Yzermans telkens de nodige uitleg verschafte.
De grote verrassing wachtte na een klim van een flink aantal trappen, nl. het platform van de toren die boven de rest uitsteekt. Het uitzicht is hier fantastisch. Bij helder weer kan door de kijkopeningen de omgeving zeer ver bewonderd worden. Alain vertelde hoe deze eigenaardige ronde openingen gestalte kregen en nu genoemd worden naar de bedenker: ‘De ogen van Ingrid’.
Hubert Ramakers, voorzitter van Orseni, dankte na afloop, burgemeester Yzermans voor de hartelijke ontvangst en de ‘inhoudelijke ’rondleiding, waarna de deelnemers in het cafetaria geanimeerd nakaartten over het heel interessant NAC-bezoek.

Door Jean Pierre Yzermans