VIDEO. Motorhandelaar gaat dief hardhandig te lijf: “ik knijp je kapot jongen”

Motorhandelaar Ruud Linders, eigenaar van de zaak ‘Linders Motoren’ in Haelen, is niet zo snel bang te krijgen. Toen hij beroofd werd, zette hij de achtervolging in, overmeesterde hij de dief en pakte hij hem bijzonder hardhandig aan tot de politie er was.

Linders reisde vorige week af naar Rotterdam om er een motor te kopen. Die had hij gespot op een veilingsite. “Ik had een bod gedaan van 8.500 euro. De verkoper ging akkoord, waarop ik direct een afspraak maakte om hem op te komen halen. Ter plaatse zou ik contant betalen”, steekt Linders van wal tegen De Limburger.

Pistool

Het leek een prachtdeal te zijn, maar bij aankomst ging het al snel mis. “Ik kwam aan bij een appartementencomplex. Ik zag de naam van de klant op de brievenbus staan en liep naar boven. Halverwege het trappenhuis kwam ik een jongen tegen. Ik groette hem nog, waarop hij me direct bij de keel greep. Hij duwde een zwart metalen ding in mijn nek. In eerste instantie dacht ik aan een pistool. Hij wilde geld zien. In mijn portemonnee zat een paar honderd euro. De enveloppe met het aankoopbedrag zat in mijn andere zak. Hij haalde het geld uit de portefeuille, maar wist natuurlijk dat ik nog meer bij mij had. Daardoor werd zijn toon dreigender.”

Hardhandig gevecht

Even later merkte Linders dat het vermeende pistool eigenlijk een taser te zijn. De motorhandelaar greep daarop alle moed bij elkaar en ging de confrontatie aan. “Ik sloeg hem vol op zijn gezicht. Hij ging er vervolgens vandoor. Ik erachteraan. Kleine kilometer later had ik hem. Ik was zo kwaad. Ik heb hem bijna het licht uit de ogen geknepen”, gaat Linders verder. De man hield de overvaller in een wurggreep, belde de politie en begon nadien het voorval te filmen. “Zo had ik hem tenminste op beeld, moest hij toch nog kunnen ontsnappen.” Op de videobeelden is te zien hoe Linders erg hardhandig met de overvaller om gaat. “Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen. Ik heb mijn geld en hij mooi wa slaag gehad.”

Door MiGe