Toeristen op Spaans strand zien plots Afrikaanse vluchtelingen arriveren in rubberboot

Bron © Reuters, Daily Mail

Een opblaasbaar bootje vol Afrikaanse vluchtelingen landde woensdag op een strand in het zuiden van Spanje, terwijl tientallen toeristen aan het genieten waren van de Spaanse zon. Het groepje vluchtelingen rende onmiddellijk alle richtingen uit, om de opgetrommelde politieagenten te verschalken. Er wordt vermoed dat de migranten de Straat van Gibraltar overstaken om vanuit Noord -Afrika te vluchten naar Europa.

Toeristen op het strand van het Spaanse Cádiz wisten niet wat ze zagen toen de tientallen vluchtelingen op het strand aankwamen en in een mum van tijd alle richtingen uitliepen om aan de hulpdiensten te ontsnappen.

Op beelden die door een getuige werden gemaakt, is te zien hoe het rubberbootje door de golven klieft, terwijl enkele toeristen pootjebaden in het zwoele water. Eens de migranten het ondiepe water hebben bereikt, verlaten ze snel het bootje en nemen ze de benen richting kust, terwijl de geschokte badgasten alleen maar kunnen toekijken. Volgens getuigen kon het groepje vluchtelingen ontkomen voordat de lokale politie ter plekke kwam.

Spaanse exclaves

Het stadsbestuur van de Spaanse kuststad heeft voorlopig nog niet gereageerd op de opmerkelijke beelden. Het komt niet zo vaak voor dat de Afrikaanse vluchtelingen het Spaanse vasteland weten te bereiken, meestal stranden de migranten op Mellila en Ceuta, twee Spaanse exclaves die de enige Europese landgrens met Noord-Afrikaanse landen vormen.

Om die reden worden de twee autonome Spaanse gebieden overspoeld door wanhopige vluchtelingen die koste wat het kost Europa proberen te bereiken.

Door pjv