Op deze verrassende leeftijd voelen vrouwen zich het best in hun vel

Bron © metro.co.uk

Foto: Shutterstock

Je zou denken dat vrouwen zich het best in hun vel voelen als dat vel in kwestie nog niet te slap is geworden en de toekomst hen toelacht, maar niets blijkt minder waar te zijn. Uit een Britse enquête blijkt namelijk dat ze zich tip top voelen eenmaal ze de leeftijd van 65 hebben bereikt.

Vrouwen zouden het meeste zelfvertrouwen hebben en zich het best voelen eenmaal ze midden de zestig zijn geworden. Dat tonen althans de resultaten aan van een enquête die werd uitgevoerd in opdracht van het Britse modebedrijf M&Co. Aan 1.300 vrouwen werd onder meer gevraagd hoe ze zich tijdens verschillende periodes van hun leven voelden in een badpak of bikini. 

Gemiddeld genomen bleken de vrouwen geen al te hoge dunk te hebben van zichzelf en gaven zich maar een vijf op tien wat zelfvertrouwen over het uiterlijk betreft. Dames tussen 65 en 74 haalden echter gemiddeld een zes op tien. Hoe ouder vrouwen worden, hoe minder ze lijken te geven om dat 'bikinilichaam' en velen onder hen gaven dan ook aan "dat er belangrijkere dingen zijn in het leven", klinkt het in de conclusie. 

Dat resultaat ligt in de lijn van eerdere bevragingen. In 2014 voerde het Amerikaans research & consulting-bedrijf Gallup een gelijkaardige studie uit en toen bleek dat 75 procent van de Amerikanen boven de 65 "akkoord" en "helemaal akkoord" was met de stelling dat ze zich altijd goed voelen over hun uiterlijk. Goed voor een percentage dat stukken hoger lag dan dat van de jongere groepen. 

 

Door flb