Deze journalisten zijn niet tegen te houden: ze moéten de orkaan trotseren

Journalisten waagden zich in de gevaarlijke storm om verslag uit te brengen van de orkaan. Nochtans was het advies om binnen te blijven.

Zondag kon CNN-correspondent Bill Weir nauwelijks blijven staan in de wind. Op een bepaald moment veegde een rukwind hem bijna weg.

Op sociale media vroegen mensen zich af of zulke gevaarlijke verslaggeving wel nodig is. “Waarom vinden televisiezenders het nodig om journalisten in de storm te sturen”, klinkt het. Dat terwijl ze erop aandringen dat mensen beter binnenblijven. ”Dit is niet veilig. Geef het goede voorbeeld”, zei iemand anders.

Weerjournalist Simon Brewer ging bijvoorbeeld de windsnelheid meten.

De traditie van journalisten die zich in gevaarlijk weer wagen gaat al decennialang mee. Maar niet iedereen is overtuigd van het nut ervan, laat staan de nieuwswaarde. Vaak kunnen de journalisten maar weinig informatie geven terwijl ze bijna worden weggeblazen.

Dit verslag van de woelige zee ziet er ook verre van veilig uit.

CNN-journalist Chris Cuomo geeft toe dat “in een storm gaan staan niet verstandig is”. Toch zien journalisten een meerwaarde in de liveverslaggeving van een orkaan. Ze maken kijkers bewust van het gevaar van een orkaan, waardoor ze het gebied verlaten. Dat het spectaculaire beelden oplevert, is mooi meegenomen.

Door jvt