Piloot (79) belandt met vliegtuig in boom vlakbij luchthaven

Bron © Reuters, NBC Connecticut

Een Amerikaanse piloot raakte maandagochtend als bij wonder niet gewond toen hij voor nog onbekende redenen te laag vloog en in een boom belandde. De 79-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar liep slechts lichte verwondingen op en kon diezelfde dag zijn vrouw nog een dikke kus geven.

De piloot belandde in een boom vlakbij de luchthaven van Plainville, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut en werd door een bewakingscamera gefilmd tijdens de spectaculaire crash. “Ik had erg veel geluk dat ik er ben vanaf gekomen zonder echte verwondingen”, verklaarde Manfred Forst, een Amerikaan met Duitse roots. “Ik ben enorm dankbaar.”

Volgens de Amerikaanse media wilde de man net gaan ontbijten toen het vliegtuig plots te laag vloog en crashte. De hulpdiensten waren in een mum van tijd ter plaatse en brachten Forst naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij slechts lichte verwondingen had opgelopen.

De man mocht onmiddellijk weer naar huis, waar hij zijn echtgenote een dikke kus gaf. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht.

Door pjv