Francken noemt Limburgse schrijfster “zielig figuur”

Schrijfster Aya Sabi en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken Foto: Hasselblad , PhotoNews

Genk -

Het ziet er niet naar uit dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en de Genkse schrijfster Aya Sabi snel samen een vredespijp zullen roken. Na de Twitter-ruzie tussen de twee eerder dit jaar over de aanpassing van de vreemdelingenwet, vertelt Sabi in een interview met De Morgen dat ze haar nieuw boek ‘Verkruimeld Land’ niet zal opsturen naar de N-VA-politicus. Die noemt haar op zijn beurt op Twitter “een zielig figuur”.

In februari schreef Sabi naar aanleiding van de vreemdelingenwet dat ze “deporteerbaar” is omdat ze geboren is in Nederland, de Nederlands-Marokkaanse nationaliteit heeft en minder dan tien jaar in ons land woont. Francken antwoordde daarop dat ze loog en beter nog wat zou studeren.

“Het ging erom dat de wet makkelijk misbruikt kan worden, omdat iemand het land uitgezet kan worden op basis van slechts vermoedens”, vertelt ze daarover in het interview in De Morgen. “Ik wilde echt een inhoudelijke discussie met hem voeren, maar dat is niet gelukt. Jammer. Of ik mijn boek ga opsturen naar hem? Waarom zou ik dat doen? Ik ben niet van plan om indruk op hem te maken. Ik zou niet willen dat hij me leuk vindt.”

Ook deze opmerkingen zijn niet in goede aarde gevallen bij Theo Francken. In een tweet noemt hij haar “een zielig figuur”.

 

 

Door fivr