Beroep houdt moordenaar van Neerpeltenaar Johnny in de cel

ohnny Hensen werd in oktober vorig jaar doodgestoken n café L’Estrade in Mol. Foto: RR

Neerpelt -

De raadkamer in Turnhout besliste dinsdag Ekrem S. (29) uit Mol vrij te laten onder voorwaarden. De man stak in oktober vorig jaar Johnny Hensen (28) uit Neerpelt dood in café L’Estrade in Mol. Omdat het Openbaar Ministerie meteen beroep heeft aangetekend, blijft de verdachte nog minstens veertien dagen in voorarrest.

Ekrem S. stak tijdens een halloweenfeestje in café L’Estrade op 30 oktober vorig jaar Johnny Hensen - een jonge vader van twee kinderen - dood met een vleesmes. Volgens de politie was de man het slachtoffer van zinloos geweld. Hij hielp het personeel mee de dolgedraaide dader uit de zaak te verwijderen.

Beroep houdt moordenaar van Neerpeltenaar Johnny in de cel
Ekrem S. (links) blijft voorlopig in de cel. Foto: BDD

Bij de man waren de stoppen doorgeslagen nadat een vrouw hem had afgewezen. In het tumult liep ook een minderjarig meisje verwondingen op.

Aan de geplande vrijlating waren voorwaarden verbonden. De verdachte kreeg onder meer een absoluut contactverbod met de nabestaanden, een verbod om alcohol en drugs te gebruiken en een verbod om horecazaken te bezoeken. Hij moest zich houden aan een avondklok, intensief werk zoeken en in medische, psychische en sociale begeleiding gaan.

De kamer van Inbeschuldigingstelling moet nu beslissen over de vrijlating van Ekrem S.

Door Ivo Meulemans