Belgische gehandicapte Chihuahua wint internationale prijs

Tilla, een schattige Chihuahua die hoort bij een gezin uit Nieuwpoort, is een van de 13 winnaars van de derde editie van de ‘Walking Pets Calendar contest’ Deze wedstrijd is er enkel voor honden met een rolstoel van het merk Walking Wheels. De winnaars werden gekozen via een poll op Facebook tijdens de maand augustus. Maar liefst 238 gehandicapte honden uit 32 landen deden mee aan de wedstrijd.

Tilla heeft na haar woelige jeugd bij een Slovaakse broodfokker een warme thuis gevonden bij het gezin uit Nieuwpoort. Het 4-jarig hondje heeft enorme gezondheidsproblemen gehad en moest verschillende operaties ondergaan. Hierdoor raakte de kleine Chihuahua blijvend verlamd aan de achterpootjes. Allemaal gevolgen van verwaarlozing tijdens haar eerste levensjaren in Slovakije.

Broodfok

Dankzij de rolstoel die haar baasje, Nathalie van Nooten kocht, kan Tilla terug genieten van een actief leven. Nathalie vindt het belangrijk dat de problematiek van broodfokkerijen aangekaart wordt en schreef daarom Tilla in voor de wedstrijd en met succes, zo blijkt. De foto van Tilla zal prijken op de kalender die jaarlijks uitgegeven wordt door Walkin’ Pets. Via deze link kan je de kalender bestellen alsook de foto’s van alle 238 inzendingen bekijken.

Met haar facebookpagina www.facebook.com/zegNEEtegenbroodfok blijft Nathalie strijden tegen broodfok.

Door mal