Nederlandse politie op zoek naar doodsoorzaak van Pool die gevonden werd op 10 km van grens met Kinrooi

Foto: Opsporing Verzocht

De Nederlandse-Limburgse politie tast in het duister over de dood van Marcin Mazurek. De 39-jarige Pool werd vrijdag zwaargewond gevonden in Kelpen-Oler, op amper 10 kilometer van de grens met Kinrooi, en even later overleed. Het slachtoffer heeft volgens de speurders onverklaarbare verwondingen.

Een passant zag de zwaargewonde Marcin Mazurek naast een witte Audi met Poolse kenteken liggen. Hij waarschuwde de politie en belde een ziekenwagen, maar alle hulp kwam te laat. Marcin overleed niet veel later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nederlandse politie op zoek naar doodsoorzaak van Pool die gevonden werd op 10 km van grens met Kinrooi
Foto: De Limburger

Seizoensarbeider

Het is nog onbekend waarom Marcin in Kelpen-Oler was. Voor zover bekend is hij donderdagavond nog in een pand geweest aan de Ensebroekerweg waar andere seizoensarbeiders wonen. Dat bleek dinsdagavond uit de uitzending van het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’.

Er is een autopsie uitgevoerd en het slachtoffer blijkt een aantal onverklaarbare verwondingen te hebben. Vandaar dat de politie nu zoveel mogelijk wil weten over waar het slachtoffer in de uren voor zijn dood is geweest en met wie hij contact heeft gehad.

Door De Limburger, FiVr