Toptalent Bjorg Lambrecht reeds prof per 1 januari bij Lotto-Soudal

Foto: Photo News

Bjorg Lambrecht rijdt per 1 januari als prof bij Lotto-Soudal. Het nummer twee van de Ronde van de Toekomst zou aanvankelijk pas op 1 juli prof worden maar zijn debuut is met zes maanden vervroegd.

De kranten van De Persgroep berichtten over de vervroegde overgang en het nieuws werd vanuit de ploeg bevestigd. Harm Vanhoucke, die andere groeidiamant uit het beloftenteam van de Belgische profploeg, stapt wel pas op 1 juli over naar het profpeloton.

Zowel Lambrecht als Vanhoucke, beiden momenteel uitkomend voor het beloftenteam onder leiding van Kurt Van de Wouwer, gelden internationaal als grote talenten in het rondewerk en de zwaardere ééndagswedstrijden. Zo won Lambrecht dit jaar ook de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik.

Voor Lotto-Soudal lijkt het huiswerk erop te zitten. Met Gallopin, Roelandts, Boeckmans, De Clercq, Vervaeke en De Bie ziet het een rist ervaring vertrekken. Nieuwkomers Keukeleire, Campenaerts, Lawrence Naesen, Lambrecht en Vanhoucke (per 1 juni) moeten proberen de leemtes op te vullen. De kans dat er nog een renner bijkomt, is zo goed als onbestaande bij gebrek aan budget.

Door gvdl