Melissa Engels naar WK Para Taekwondo in Londen

Foto: Edith Meyers

Lanaken - Melissa Engels neemt op 19 oktober deel aan het WK Para Taekwondo in Londen.

Dat Melissa Engels niet aan haar proefstuk toe is, bewijzen de vele titels die ze in het verleden reeds in de wacht sleepte. O.a. een 3e plaats op het WK in 2015, een 2e plaats op het EK in 2016, en bijna alle keren goud op toernooien in 2017, waaronder het Belgisch Kampioenschap, het open Belgisch Kampioenschap en het open Oostenrijks kampioenschap.
Het mag dan ook geen wonder heten, dat ze dit jaar afgevaardigd wordt als enige kandidaat voor de Vlaamse taekwondobond, om België te vertegenwoordigen op het aanstaande Wereldkampioenschap Para (G-sport) taekwondo in Londen op 19 oktober.
De P20 klasse vrouwen -30 jaar, waarin ze zal aantreden, is de klasse voor mensen met een verstandelijke beperking tot 30 jaar. De oefeningen die ze zal uitvoeren, vergen reeds opperste concentratie van een valide persoon, maar wegen zwaar door op een persoon met een verstandelijke beperking. Tot 2 jaar terug kon men aantreden in die klasse met een eenvoudige oefening. Maar omdat de concurrentie intussen bikkelhard geworden is, wordt er meer gevraagd van de deelnemende sporters. De oefeningen, dienen bijna op hetzelfde niveau te zijn, als die van een valide sporter.
Melissa moest deze vakantie dan ook opofferen om 2 moeilijkere oefeningen aan te leren. Met succes. Ze "is er klaar voor", lacht ze, "laat de concurrentie maar komen".

Ze kijkt enorm uit naar Londen. Daar zal ook de kandidaat voor het Waalse team uitkomen, voor de eerste keer op zo een groot toernooi. Zijn naam is Saaber Bachir, en is afkomstig uit Brussel. Samen vormen ze dan de afvaardiging voor België. Melissa en Saaber ontmoetten mekaar reeds op het Belgisch Kampioenschap en op de open Oostenrijkse kampioenschappen. Beide waren van mekaars kunnen onder de indruk, en willen mekaar een beetje de loef afsteken met hun prestaties. Maar "we zijn voornamelijk vrienden en zullen voor elkaar supporteren in Londen", zegt Melissa.
Saaber zal aantreden in de P20 klasse mannen -30 jaar. Ook hij heeft de afgelopen vakantie moeten besteden aan het leren van moeilijkere oefeningen, om een kans te maken tegen zijn tegenstanders uit Italië, Oostenrijk, Kroatië en Rusland.
Zowel Melissa als Saaber hebben maar één opmerking voor hun tegenstanders "pas op, wij komen eraan en wij willen winnen!"
Nationaal Coach Para Taekwondo Edith Meyers en assistent coaches Jos Strijbosch en Mahmoud Alayyan zullen er alles aan doen om hen te helpen in Londen.

Door Edith Meyers