Franken krijgt toch boek van “zielige” Genkse schrijfster

Schrijfster Aya Sabi en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken Foto: Hasselblad , PhotoNews

Genk -

De Twitter-oorlog tussen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en Aya Sabi laaide dinsdag weer op nadat de Genkse schrijfster de N-VA politicus had vermeld in een interview over haar nieuw boek. In het gesprek met De Morgen vertelde ze dat ze de staatssecretaris alvast geen exemplaar van ‘Verkruimeld Land’ zou opsturen. Daarop tweette Francken dat hij Sabi “een zielig figuur” vond. Maar nu wil de Genkse een einde maken aan hun kibbelpartij.

Eerder dit jaar ontstond er tussen Sabi en Francken een Twitter-rel over de aanpassing van de vreemdelingenwet. Daarop terugblikkend vertelde Sabi in een interview met De Morgen dat ze tevergeefs “een inhoudelijke discussie” met hem wilde voeren. “Of ik mijn boek ga opsturen naar hem? Waarom zou ik dat doen? Ik ben niet van plan om indruk op hem te maken. Ik zou niet willen dat hij me leuk vindt”, zei ze nog.

Theo Francken opende vervolgens zijn Twitter-account en noemde Sabi “een zielig figuur”. Dinsdagavond postte de schrijfster op Twitter en Facebook dat ze geen ruzie wil met de staatssecretaris en hem nu toch een exemplaar van haar boek zal opsturen. Benieuwd of Francken nog zin heeft om dat te lezen...

Door fivr