Donald Trump is voor de 9de keer opa geworden

Foto: BELGAIMAGE

President Trump is voor de 9de keer grootvader geworden. Zijn 33-jarige zoon Eric Trump en zijn vrouw Lara (34) kregen gisterenochtend hun eerste kind. Het baby’tje heet Eric “Luke” Trump.

Trump had al acht kleinkinderen: zijn zoon Donald Trump Jr. heeft vijf kinderen en Ivanka Trump drie. Hij deelde het nieuws trots op Twitter: “Proficiat aan Eric en Lara met de geboorte van hun zoon Eric “Luke” Trump”

Fake news bestrijden

Eric Trump is samen met zijn broer Donald Jr. verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de Trump Organisation, het bedrijf van hun vader. Zijn vrouw Lara is een voormalige tv-producer. Tegenwoordig presenteert ze de YouTube-show “Real News” waarmee ze het imago van de president probeert in eer te herstellen door “fake news” te bestrijden.

Slechts twee presidenten hadden meer kleinkinderen

Het is volgens de NY Times de eerste keer in tientallen jaren dat een president met zoveel kinderen in het Witte Huis zetelt. Alleen President William Henry Harrison en President George H.W. Bush deden beter. Zij betraden het Witte Huis met respectievelijk 25 en 10 kleinkinderen.

Bekende kleinkinderen

De kleinkinderen van Trump komen regelmatig in de media. Zo deelde Ivanka Trump een foto van haar kruipende zoontje Theodore op het tapijt van het Witte Huis. En kleindochter Arabella (5) zong eerder dit jaar in aanwezigheid van haar driejarige broertje Joseph voor de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan.

Door evg