Man die afgelopen weekend Julie (22) doodreed, vluchtte pas toen hij ambulance hoorde

Foto: Chris Thienpondt / IF

De 39-jarige man die afgelopen zaterdagnacht in Ertvelde de 22-jarige Julie Roelens heeft doodgereden, is pas weggevlucht toen hij de ambulance hoorde aankomen. Voordien heeft hij nog gediscussieerd met de vriend van Julie die het ongeval zag gebeuren.

De aanrijding gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in de Vaartstraat West in Ertvelde. Rond halfdrie ’s nachts reed een 39-jarige man daar de 22-jarige chiroleidster Julie Roelens aan. Het meisje was met een vriend op terugweg van de 1 Euro Chirofuif, het jaarlijkse topevenement van de chiro van Ertvelde.

Man die afgelopen weekend Julie (22) doodreed, vluchtte pas toen hij ambulance hoorde
Julie Roelens. Foto: if

Julie was door de klap van de aanrijding tegen een boom langs de kant gevlogen. Toen de vriend zag hoe erg ze eraan toe was, belde hij een ambulance. Die hulp kwam te laat, Julie overleed ter plaatse.

Gevlucht voor ambulance

Vlak na de aanrijding is de bestuurder even uitgestapt. kwam het tot een discussie met de meefietsende vriend van Julie. Hij raakte lichtgewond bij de aanrijding. Waarover die discussie ging, is niet geweten.

Pas toen de bestuurder de ambulance hoorde aankomen, is hij opnieuw in zijn wagen gestapt en weggevlucht. Pas uren later kon hij opgepakt worden. Hij was onder invloed van drank en drugs.

De raadkamer heeft intussen beslist dat de 39-jarige bestuurder een maand langer in de cel moet blijven. Hij tekent geen beroep aan.

Het incident was het tweede dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf op amper twee dagen tijd. Vrijdag vluchtte in Vosselaar een dronken bestuurder weg nadat hij de 18-jarige Gilles Dierckx had aangereden.

Door pom, sln