Duizenden gezinnen in Gent zonder stroom na incident in transformatorstation

Bron © BELGA

Foto: Photo News

n Gent heeft een groot deel van de stad donderdagmorgen geen stroom na een incident in een transformatorstation. Dat bevestigen de hulpdiensten en netbeheerder Eandis. Door hevige rookontwikkeling kunnen technici de cabine nog niet begeven, waardoor het niet duidelijk is hoe lang de panne nog zal duren

De stroomonderbreking deed zich om 6.23 uur voor, meldt de website van Eandis. Het gaat om meer dan 500 straten en duizenden gezinnen.

“Het betreft “een groot deel van Gent”, zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch van Eandis. “Het stroomincident deed zich voor in een transformatorstation in de Nieuwe Vaart. De oorzaak is onduidelijk maar door de hevige rookontwikkeling kunnen technici zich nog niet in de cabine begeven. De brandweer en de hulpdiensten zijn ter plaatse.”

Volgens Van Wijmeersch zijn 200 distributiecabines in Gent getroffen door de stroompanne. Eandis meldt op haar site 516 straten die geen stroom hebben. De technici van Eandis en transmissienetbeheerder Elia zijn ter plaatse maar voorlopig is er nog geen oplossing in zicht. Volgens Elia is de voeding in het transformatorstation door nog onbekende oorzaak uitgevallen en ontstond er rook in de cabine van Eandis.

De hulpdiensten hebben nog geen melding van andere incidenten door de stroompanne. Op verschillende plaatsen worden defecte verkeerslichten gesignaleerd.