Wéér bestelwagen tegen brug, stad bespreekt maatregelen

Hasselt -

Donderdagochtend is opnieuw een bestelwagen aan flarden gereden onder de spoorwegbrug aan de Hefveldstraat in Hasselt. Buurtbewoners werden kort na acht uur opgeschrikt door de doffe knal.

Buiten zagen ze opnieuw een gehuurde bestelwagen onder de brug steken met een aan stuk gereten laadruim. De bestuurder van de gehuurde wagen van Bruno Car Rental kwam erg onder de indruk uit zijn stuurcabine gekropen, maar hij bleek gelukkig niet gewond.

Hij was wel al de tweede bestuurder die dit jaar tegen de 2,80 meter hoge brug knalde. In januari maakte een iets te hoge vrachtwagen van ‘Puur Limburg’ al eens brokken tegen de brug. In het verleden hebben trouwens al veel meer bestuurders de hoogte van de brug verkeerd ingeschat, vooral bestuurders met een gehuurde bestelauto. De brokken waren donderdag al snel weer opgeruimd. “Of we toch één en ander toch niet beter kunnen signaleren?

De wettelijk nodige signalisatie staat er alleszins”, zegt schepen van mobiliteit Habib El-Ouakili (sp.a). “In principe horen bestuurders dus -euh- op de hoogte te zijn. Maar blijkbaar laten vele onder hen zich inderdaad nog verrassen. Heel vervelend. We gaan volgende week op de verkeerscommissie bespreken of we iets extra kunnen doen.”

“Overigens starten binnenkort de werken even verderop aan de spoorwegovergang in de Hefveldstraat. Die wordt zoals bekend afgesloten, zodat we ook het vele sluikverkeer in de buurt kunnen tegen gaan. Ik vermoed dat veel van die bestelwagentjes daar overigens toe behoren. Als de straat ‘doorgeknipt’ is en enkel lokaal verkeer mogelijk blijft, lost het probleem zich misschien al vanzelf op.”

Door ToRo