Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezet

Bron © hln

Themabeeld Foto: ss

Een kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.

Een tiental jongeren zat woensdag na schooltijd op de bus van De Lijn richting Tervuren. Het ging om lijn 526 die vertrokken was aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee.

Een van de jongeren duwde op de stopknop, een teken voor de chauffeur dat er aan de volgende halte moet gestopt worden omdat er mensen moeten uitstappen. Toen dat uitstappen bij die volgende halte niét gebeurde, stelde de buschauffeur de jongeren voor een ultimatum: of er stapt iemand uit, of de bus rijdt verder, zonder nog te stoppen, tot de eindhalte in Tervuren.

Weddenschap

Nassim is een van de jongeren die daardoor ongewild veel langer op de bus moest blijven zitten. “Een jongen van het vijfde middelbaar had ‘belletjetrek’ gedaan na een weddenschap”, vertelt moeder Karima aan Het Laatste Nieuws. “Dat was gebeurd in Leefdaal (deelgemeente van Bertem, red.), vlakbij bakkerij Vandereet. De bus bleef daar tien minuten staan, op het midden van de weg. Geen auto kon er nog langs. Toen er uiteindelijk niemand afstapte, is de man verder gereden.”

Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezet
Foto: ss

De buschauffeur passeerde daarna 12 haltes, zonder er te stoppen, goed voor zo’n vijf tot zes kilometer. Dertig kinderen werden uiteindelijk aan de eindhalte in Tervuren afgezet. Ze moesten hun ouders of grootouders opbellen om hen daar te komen halen. “Veel jongeren hadden hem gesmeekt onderweg te stoppen, maar de chauffeur riep dat iedereen uit zijn buurt moest blijven”, vertelt Karima nog. Volgens de jongeren was de buschauffeur bovendien ook nog eens gevaarlijk snel beginnen rijden.

“In de fout gegaan”

Bij De Lijn hebben ze intussen weet van het voorval. Ze betreuren het incident. “Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Onze chauffeur is in de fout gegaan. Hij heeft niet op gepaste wijze gereageerd”, klinkt het. “We willen ons hiervoor verontschuldigen en zullen ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt.” De Lijn gaat ook nog alle ouders die zich kenbaar gemaakt hebben, apart contacteren voor excuses.

Door lbo