De 7 beste uittips voor deze week

Foto: HBvL

Nog geen plannen voor de komende dagen? Wij geven u enkele tips voor leuke evenementen in Limburg.

Te voet of met de fiets op pad op Trage Wegen

De Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename trage wegen. Zaterdag en zondag kan u die (land)wegen en paadjes ontdekken tijdens meer dan 200 buitenactiviteiten. Het nazomerweer maakt het extra fijn. U kunt kiezen tussen een fotozoektocht in Neerpelt, wandelingen aan de Achelse Kluis, in het Pijnven, in de Herkenrodebossen, een boshappening in Lanaken, een paddenstoelentocht, enz.

Alle info op www.dagvandetrageweg.be

Eerst de natuur in, dan naar het wijnkasteel

De 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Zaterdagnamiddag kan u een gegidste wandeling door het Grootbos in Riemst, combineren met een bezoek aan het wijnkasteel van Genoelselderen. Daar kan u buiten eerst rondlopen door het park en de wijngaarden, en dan binnen het oude koetshuis bezoeken met de druivenpers, stokerij en wijnkelder. Een wijntje proeven hoort er natuurlijk ook bij.

Zaterdag, vertrek om 14 uur. Parking kerkhof, Kasteelstraat. Deelname: 7 euro. www.natuurpunt.be/agenda

Feestelijke opening van bottenwandeling

De 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Haspengouw heeft er een nieuw wandelgebied bij, met name Overbroek-Egoven tussen Gelinden en Heers. Het is een stiltegebied met veel beken, dus wie er gaat wandelen doet best laarzen aan. Zondag kan u (vanaf het Natuurhuis) dit natuurreservaat ontdekken tijdens de feestelijke opening, met doorlopend animatie en streekproducten. Er zijn trajecten uitgepijld van 2 tot 9 km.

Zondag van 15 tot 17 uur. Kleinveldstraat 54. Gratis deelname. www.natuurpunt.be

Chrysanten kleuren Japanse Tuin

De 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Nog tot en met volgend weekend zal u in de Japanse tuin ogen te kort komen tijdens het Chrysantenfestival. In de tuin zijn er tientallen creaties te zien met deze bloemen. Speciaal voor de 25ste verjaardag is voor het thema ‘zilver’ gekozen. Nu zondag zijn er ook nog extra’s voorzien zoals o.m. een concert met traditionele Japanse muziekinstrumenten.

Dagelijks open van 10 tot 17 uur (niet op maandag). Gouverneur Verwilghensingel 23. Toegang: 5 euro (gratis -12 jaar en UiTpas Hasselt) www.visithasselt.be

Avondwandelingen en sterrenkijken op Nacht van de Duisternis

De 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

We verspillen te veel energie aan verlichting. Dat is de boodschap die de Nacht van de Duisternis in de aandacht wil brengen. Ze vragen gemeenten dan om hun straatverlichting te doven én organiseren mee tal van activiteiten als het donker is. Op de agenda staan zaterdag o.m. geanimeerde avondwandelingen in Dilsen-Stokkem, Heers, Tongeren en Tessenderlo, sterrenkijksessies in Hasselt en Hamont-Achel, en vuuracts met kampvuur in Sint-Truiden.

Een gedetailleerd overzicht vindt u op www.nachtvandeduisternis.be

Jaarlijkse Jeneverfeesten in dé jeneverstad

De 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Jeneverfeesten. Twee dagen lang borrelt Hasselt dan van activiteiten, muziek, straatanimatie, optochten, een kelnerwedloop, markten, jeneverspuitende beeldfonteintjes, enz. Wie nog iets extra wil opsteken, kan naar het Jenevermuseum dat zaterdag en zondag gratis te bezoeken is. En verder kan u overal jenevertjes proeven, in allerlei kleuren en smaken.

Zaterdag en zondag. Gratis toegang. Het volledige programma vindt u op www.jeneverfeesten.be

Verhalen voor jong en oud in Alden Biesen

De 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Verhalen in het Park is een vertelevent in de Landcommanderij Alden Biesen. In de namiddag zijn de kinderen (van 4 tot 11 jaar) aan de beurt, ’s avonds mogen de volwassenen hun oren spitsen. Professionele vertellers begeleiden u tijdens een tocht doorheen de natuur op het domein. De verhalen worden naar goede gewoonte afgewisseld met muzikale of vocale intermezzo’s.

Zaterdag om 14.30 uur (kinderen en hun ouders) en 17.30 uur (volwassenen). Tiendschuur, Kasteelstraat 6. Deelname: 5/10 euro. www.alden-biesen.be

Door eco