Restauratie tweede fase historische kerk Wintershoven

De restauratiewerken aan de historische Sint-Pietersbandenkerk van Wintershoven schieten goed op. De werken verlopen in drie fasen, de totale kostprijs bedraagt circa 700.000 euro. De eerste fase, kostprijs nagenoeg 380.000 euro is afgerond. Het dak van de kerk werd vernieuwd, de gevels gerestaureerd, de muren ingespoten tegen opkomend vocht, het uurwerk hersteld, de houten lambriseringen in de kerk vernieuwd en de zolder geïsoleerd.

Francis Croes

In een tweede fase, kostprijs 200.000 euro, zullen de technieken worden vernieuwd. Ivo Quets, voorzitter van de kerkfabriek van Wintershoven: Momenteel zijn volgende werken in uitvoering: de rioleringswerken rond de kerk, de restauratie van de tweede biechtstoel. Verder volgt in 2011: de schildering van de muren, de vernieuwing van het altaar, de renovatie van de muurschilderingen, de verwarming- en elektrische installaties en de vernieuwing van de verlichting.

In een derde fase, kostprijs nagenoeg 100.000 euro, worden de houten kunstvoorwerpen behandeld tegen klopkever en worden er heel wat beelden gerenoveerd en hersteld."

De historische St-Pietersbandenkerk, gelegen aan de Sint - Lambrechtsstraat te Wintershoven is sinds 21 september 1936 een beschermd monument. De werken worden dan ook fors betoelaagd door de Vlaamse Gemeenschap en de provincie.

Francis Croes

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen