Uitbater slaat overvallers met frietketels buiten

Twee gewapende mannen hebben zaterdagavond om 22.45 uur een overval gepleegd op frituur ‘t Racheltje aan de Rijksweg in Lanklaar. Uitbater Gert Mortelmans (foto links) ging de overvallers te lijf met twee frituurketels. Eén van hen werd daarbij gewond aan zijn hoofd en been. De uitbater moest ook met verwondingen naar het ziekenhuis.

redactie

"Zaterdag om 22.45 uur was ik in de keuken aan het werk", vertelt Gert Mortelmans. “Er waren nog klanten. Ik kreeg een telefoontje van mijn vader en zag vanuit de keuken hoe twee gemaskerde en gewapende mannen de zaak binnenstormden. Ze riepen luidkeels door de zaak: Dit is een overval".

"Ik heb de telefoon uit mijn handen laten vallen en twee gastronomische bakken die voor mijn neus stonden genomen. Daarmee ben ik het restaurant binnengelopen. Eén overvaller was met een dreigend pistool aan de deur blijven staan. Ik zag hoe de andere overvaller een pistool tegen het hoofd van een klant drukte die aan het eten was aan een tafel. Zonder nadenken ben ik op de overvaller beginnen te kloppen. Die heeft mij daarbij ook op het voorhoofd geslagen. Omdat ik bleef doorkloppen, schrok hij en ging hij achterwaarts terug naar de voordeur. Hij viel op de grond en ik heb die twee gewoon buitengeschopt en de voordeur dichtgeklapt".

Bij de schermutseling verloor de overvaller zijn pistool in het restaurant. Het bleek later om een neppistool te gaan.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen