De Djimmers bouwen een dam van levende zandzakjes

Het was op koppen lopen op de brug over de Berwijn in het centrum van Moelingen waar meer dan duizend feestneuzen kwamen genieten van de paradetocht van de jeugdprinsessen Alena en Kendra en het prinsenpaar Michaël en Sylvie.

Nico Meens

De toeschouwers en de deelnemers genoten op verloren maandag onder een mild lentezonnetje van een bijzonder toffe carnavalssfeer tijdens de Djimmerstoet.

Traditiegetrouw speelden de Moelingenaars in op de actualiteit en zij spaarden de zelfspot niet. De politieke crisis kleurde er rood, geel en groen, de kleuren van carnaval die de wereld op z'n kop zet. Het alarmpeil dat de Berwijn dit jaar bereikte stond zelfs tweemaal in de kijker met zandzakjes die water lieten doorsijpelen. De Moelingenaars bouwden zelfs een levende dam richting toeschouwers met als boodschap: "Bij hoog water zijn wij de zak".

De schandalen in de kerk, een met mankracht gemotoriseerde huwelijksboot, musketiers, missverkiezingen, ja zelfs de rode loper werd uitgerold in dit Voerens kerkdorp.

Vermits het cijfer elf 'heilig' is in de carnavalwereld namen er driemaal elf, dus 33 groepen en wagens, deel. Tijdens het grabbelfeest kregen de prinsen van de Djimmers steun van drie collega's uit de overige Voerdorpen. Honderden kilo's snoep (karamellen en fruitsnoepjes), chips, popcorn, andere lekkernijen en tal van gadgets regenden van de prinsenwagens.

Nico Meens

Niet te Missen