Voerens Amateur Toneel speelt in het dialect

Dit voorjaar treedt het Voerens Amateur Toneel (VAT), na twee jaar onderbreking, opnieuw op de planken. Onder leiding van regisseur Pierre Simons uit Partij (NL) presenteert VAT "Familie is ook niet alles" van Bernard Bruinhof, een klucht in het dialect. Grappige intriges, komische situaties en hilarische momenten volgen elkaar op.

Nico Meens

Het verhaal: de werken aan het gemeentehuis blijven maar aanslepen en het gemeentelijk secretariaat wordt nog steeds georganiseerd in de woonkamer van de secretaris. Bertine, de vrouw van de gemeentesecretaris, wil nog wat meer leven in de brouwerij. Wanneer ze verneemt dat de befaamde financier, Graaf van Bottegraeven, een achterneef van haar man Hubert is, nodigt ze hem uit. Hubert probeert het bezoek van deze zwendelaar te vermijden en krijgt daarbij hulp van Louis, een vriend van zijn dochter Mathilde.

Waarom wil Mathilde uitgerekend nu enkele weken thuis doorbrengen? Lukt het plan van Hubert of haalt Bertine haar slag thuis? Bertine heeft voor nog wat meer volk in huis gezorgd. Wie zijn ze? Welke rollen spelen ze?

Dit alles kunnen de liefhebbers ontdekken op za. en zo. 9 en 10 april en op vr. en za.15 en 16 april 2011. De voorstellingen gaan door in de Sportzaal van de Provinciale School, Hoeneveldje 2, in 's Gravenvoeren. Doek telkens om 20.00 uur.

Nico MEENS

Niet te Missen