Vrienden al fietsend naar Scherpenheuvel voor zwaargewonde cafébaas

Twee weken geleden eindigde een woordenwisseling in dancing Mac Queen op dramatische wijze voor cafébaas Yves Rega uit Heers. Hij werd opzettelijk aangereden op de parking en raakte levensgevaarlijk gewond. Yves (38) ligt nog steeds in coma in het ziekenhuis in Hasselt. Om hem en zijn familie een hart onder de riem te steken organiseerden zijn vrienden gisteren een fietstocht naar Scherpenheuvel.

Frank Missotten

“We zijn al enkele keren op 1 mei met vrienden naar Scherpenheuvel gefietst om een kaarsje te branden”, zegt Stefan Lemaire. “Nu wilden we dit met zaalvoetbalclub Het Orakel doen, de ploeg van Yves’café. “Maar samen met Nico Lowet hebben we dan snel beslist om iedereen erbij te betrekken. Terwijl Yves in de kliniek ligt te vechten voor zijn leven, is dat het minste wat we konden doen. Hopelijk geeft dit Yves de kracht om erdoor te komen. Ik sta versteld hoeveel mensen hier staan op zo korte tijd, gewoon door mond-tot-mondreclame.” Yves kent blijkbaar veel mensen, want vrienden, dorpsgenoten, stamgasten en Standardsupporters stonden zondagmorgen klaar voor het vertrek.

Een 35-tal sportievelingen, waaronder ook STVV-speler Peter Delorge, waagden zich aan de 48 km lange fietstocht. “Sommigen komen ook met de fiets terug naar Heers”, vertelt Nico Lowet. “De andere mogen in de camionette springen. Trouwens, onderweg worden ze ook goed gesoigneerd. Mijn schoonmoeder heeft cake gebakken en van Looza hebben we fruitsap en appelsap gekregen. Dus gaan we zeker een tussenstop doen.”

Ook vader Romain Rega, voormalig eerste schepen, was op de hoogte gebracht van het initiatief. “Romain en zijn vrouw waren ontroerd en wilden er per se bij zijn, hij heeft deze middag zelfs in Scherpenheuvel voor een broodjeslunch gezorgd.”

Frank Missotten

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen