Gemeente Houthulst veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval

De gemeente Houthulst is dan toch verantwoordelijk voor een ongeval van twaalf jaar geleden waarbij motorrijder Bjorn Rollez (31) om het leven kwam. De gemeente moet van de rechter in Brugge een schadevergoeding van 250.000 euro betalen.

wverhaert

Op 25 mei 1999 kwam de 31-jarige Bjorn Rollez om het leven bij een ongeval in Houthulst. De Diksmuidenaar reed met zijn motor in op de flank van een wagen.

In april 2008 stelde de rechtbank van eerste aanleg in Veurne de gemeente Houthulst in beroep burgerlijk verantwoordelijk voor het ongeval. Volgens de rechtbank lag de bolle verkeersspiegel, die door gemeente werd geplaatst om de zichtbaarheid op het kruispunt te verbeteren, aan de basis van het ongeval. "Die spiegel gaf een vertekend beeld van de situatie waardoor de bestuurder van de wagen zich misrekende", zegt Thomas Bailleul, advocaat van de weduwe.

De rechter veroordeelde de gemeente tot een schadevergoeding van 250.000 euro aan de nabestaanden. Houthulst stapte naar het Hof van Cassatie dat het vonnis vernietigde en besliste dat de rechtszaak moest worden overgedaan voor de rechtbank van eerste aanleg in Brugge. Die bevestigt nu dat de gemeente wel degelijk aansprakelijk is.

Aangeboden door onze partners