Advocaat Vic Van Aelst (63) papa van Louis

Strafpleiter en N-VA'er Vic Van Aelst is donderdag op zijn 63ste de trotse vader geworden van een zoon, Louis. "Geweldig, fantastisch, ik ben zo gelukkig, zo trots," klonk het aan de telefoon. "Zoon en moeder stellen het opperbest."

kscherpenberg

Louis zag om 11 uur het levenslicht in het Sint-Augustinusziekenhuis in Antwerpen. "De bevalling verliep heel vlot", aldus de strafpleiter. "Om 7 uur zijn we binnengekomen en vier uur later is Louis geboren, een gezonde baby, 52 cm groot en 4 kilo en 50 gram zwaar."

Vic Van Aelst kondigde in januari de komst van zijn kind aan dat werd verwekt na het geruchtmakende proces rond de parachutemoord. Van Aelst verdedigde Els Clottemans. De bekende strafpleiter trad op 29 november 2009 in het huwelijk met Els Gaucquie (40), ook een advocate.

"De zwangerschap was een bewuste keuze, ook al zijn we een dagje ouder en hebben we kinderen uit een eerder huwelijk", aldus Van Aelst.

Els heeft twee kinderen, 7 en 10 jaar. Vic heeft al een zoon van 35. "Ik heb die jongen niet alles gegeven waar hij recht op had. Ik heb hem te weinig gezien. Je bent jong, je bent bezig met jezelf en je carrière en vindt nauwelijks tijd. Nu zal het anders zijn, bewuster. Ik zal nog altijd hard werken. Maar tegelijk toch ook een pak bewuster bezig zijn met de kleine. Bovendien hebben we een crèche naast ons kantoor."

NV

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten