Wereldwinkeldag in Herk-de-Stad

Van 5 tot 15 oktober 2011 is het Week van de Fair Trade. Alle Oxfam-Wereldwinkels zetten op zaterdag 15 oktober hun beste beentje voor met de Wereldwinkeldag. Onder het motto ?Fair trade rijst de pan uit' is er ook in wereldwinkel Herk-de-Stad van alles te beleven.

redactie

Tijdens de Wereldwinkeldag op zaterdag 15 oktober nodigt de wereldwinkel iedereen uit om kennis te maken met het uitgebreide aanbod fairtradeproducten.: Daarnaast is er een tombola: wie op 15 oktober iets koopt, maakt kans op een goedgevuld rijstpakket. "En iedereen die langskomt krijgt iets lekkers mee naar huis!"

Op de Wereldwinkeldag kom je in de winkel ook meer te weten over de campagne ?GROEI. Voedsel. Leven. Aarde.' Met deze campagne werkt Oxfam wereldwijd aan een toekomst waar iedereen genoeg te eten heeft. In de wereldwinkels staat de Thaise rijstcoöperatie Green Net centraal.

"We willen met onze campagne een duurzame en eerlijke wereld laten groeien.

Green Net bewijst dat dit kan. De klimaatveranderingen in Thailand hebben een enorme impact op de rijstoogst, en dus op het inkomen van de boeren. Met de fairtradepremie die Green Net krijgt, informeert de organisatie de boeren over de klimaatverandering. Ze helpt hen om zich ertegen te wapenen. De coöperatie stimuleert ook biologische productie.

Oxfam gelooft sterk in de rol die consumenten spelen door duurzame keuzes te maken. "Winkelen bij de wereldwinkel is daar een goed voorbeeld van", klinkt het.

Wereldwinkeldag, 15/10, 10-17 uur, Oxfam Wereldwinkel Herk: Markt 27/4, tel.

013/32.51.80.

Luk Weyens

Niet te Missen