Zeven jaar voor ‘onverbeterlijke pedofiel’ uit Tongeren

Een 50-jarige Tongenaar is veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven jaar.

Smeets Gerben

Hij verkrachtte een minderjarig meisje uit Tongeren en randde de eerbaarheid van een 18-jarige uit Heers aan. De rechtbank oordeelde dat de man een onverbeterlijke pedofiel is.

Het slachtoffer uit Tongeren was veertien toen de feiten in de zomer van 2009 plaatsvonden. De beklaagde stuurde twee sms’jes waarin hij haar uitnodigde om naar hem te komen kijken terwijl hij naakt in zijn vijver zwom. Tijdens het eerste verhoor zei de beklaagde dat het meisje hem nooit naakt had gezien, maar die uitleg veranderde hij nadat het slachtoffer zijn geslachtsdelen had beschreven.

De man uit Tongeren was in het bezit van kinderporno en had een seksuele voorkeur voor heel jonge meisjes. De rechter noemde hem een onverbeterlijke pedofiel die kinderen manipuleert en naar hem lokt. Naast de celstraf wordt de Tongenaar tien jaar uit zijn rechten ontzet en moet hij na zijn verblijf in de gevangenis tien jaar ter beschikking staan van de regering.

Het slachtoffer uit Tongeren krijgt een schadevergoeding van 5.000 euro, haar ouders krijgen een morele schadevergoeding van 2.000 euro. De dader is hen 1.200 euro advocatenkosten verschuldigd. Het slachtoffer uit Heers krijgt een morele schadevergoeding van 1.000 euro.

Niet te Missen