Regen van klachten tegen frauduleuze paardenhandel uit Herselt

In het Kempense Herselt is paardenhandel Son Trade in opspraak gekomen. Volgens gedupeerden verkoopt Son Trade systematisch paarden met vervalste papieren en zelfs valse keuringsverslagen. Zo werd een kreupel paard opeens weer een goed paard. De dierenarts en de kopers dienen klacht in.

jrosquin

Son Trade heeft geen al te beste naam in de paardenwereld. Op internetfora vind je veel klachten over de praktijken van de paardenhandel. Sommigen zeggen vier jaar geleden al klacht te hebben ingediend. De politie Zuiderkempen bevestigt weet te hebben van talrijke klachten tegen Son Trade.

Springpaard

De jongste aflevering in wat meer en meer op een al jarenlange, gestructureerde zwendel lijkt, kwam er drie weken geleden toen Christel Van Esbroeck uit Burcht zich in Herselt aanbood om een paard te kopen dat ze via internetsite Kapaza had ontdekt.

De vrouw kocht voor veel geld een springpaard voor haar dochter. Het paard werd getest en leek oké. Volgens het keuringsverslag van de Antwerpse dierenarts waren er geen significante afwijkingen.

Vervalst

Thuis, tijdens lichte dressuuroefeningen en galop, bleek echter dat de merrie slecht liep en voortdurend struikelde. De verkoper wil het paard niet terug nemen.

Uit inspectie van de toen geraadpleegde dierenarts bleek dat het dier een duidelijk spierafwijking had, waardoor het niet geschikt is als rijpaard. Toen de dierenarts die het keuringsverslag had gegeven werd gecontacteerd zei die dat het keuringsverslag was vervalst door Son Trade.

Ondertussen melden steeds meer gedupeerden zich.

Marc Helsen

Foto: Dirk Kerstens

De Belgische merrie Vielinda en haar nieuwe baasje Samanta. “Het is een lief paard, maar door haar gebrek kunnen we er niks mee doen”, aldus de kopers.

Lees het hele artikel in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten