Tweejarige gereanimeerd na verdrinking

De bijna tweejarige Bryan sukkelde gisteren in een regenton in een weekendzone in Herselt. Hoewel hij pas uren later werd gevonden, kon hij nog worden gereanimeerd.

pirombouts

In het bosrijke weekendverblijfgebied De Schrieken in Herselt wist Bryan, die in december twee jaar zou worden, gisteren in de late namiddag uit het huisje van zijn ouders weg te glippen. Na een vergeefse zoektocht verwittigde de van oorsprong Aarschotse familie rond 18u de politie.

Teams van de politiezones Zuiderkempen en Neteland troffen het kindje wat later aan in een regenton in de buurt. Het lag op dat moment al geruime tijd in het water.

Gevallen

“Naast de ton lagen een stapel hout en afval waarop het kind waarschijnlijk is geklauterd en zo in het water is gevallen”, zegt de Herseltse burgemeester Luc Peetermans (CD&V). “Door dat hout was de ton aan het gezicht onttrokken. Het kindje is ter plaatse gereanimeerd en zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis van Geel overgebracht.”

Van daaruit is Bryan naar het UZ Leuven gevoerd. Zijn toestand wordt nog altijd als kritiek omschreven. Het kind heeft ernstige onderkoelingsverschijnselen. “Ik blijf op een wonder hopen”, aldus Peetermans. De politie sluit kwaad opzet uit en gaat uit van een pijnlijk ongeval met bijna tragische afloop.

HO, VTT

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten