Riemstse redt vos uit strop van jager (video)

Een vrouw uit Val-Meer (Riemst) heeft gisteren het leven van een vos gered. Nicole Broux zag tijdens haar dagelijkse wandeling met haar hond dat de vos vast zat in een strop en dat een jager op het punt stond om het dier af te maken, maar na een hoog oplopende discussie met de vrouw vertrok de man.

fvranckx

"Ik heb mij zonder nadenken voor de vos geworpen. Ik heb geen schrik gehad, het dier was verdorie aan het stikken. Vossen hebben ook het recht om te leven", doet de vrouw haar verhaal in een krant van De Persgroep.

"Door voor het beestje te staan, kon de jager het niet meer neerschieten. Hij had ook de intentie om de kabel rond de nek aan te trekken, maar ook dat heb ik kunnen voorkomen. Hij vertelde mij dat ik gek was en dat vossen vuiligheid zijn."

Uiteindelijk droop de jager af en kwamen medewerkers van het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek het dier ophalen. De vos was ondertussen een tuin in gevlucht met een staalkabel van drie meter achter zich aan. Toch wisten de mensen van het Natuurhulpcentrum de vos te bevrijden en opnieuw los te laten.

Confrontaties

"De soepelere bejaging op de vos die minister Schauvliege heeft goedgekeurd is voor bepaalde jagers blijkbaar een soort 'carte blanche' op het gebruik van stroppen en andere illegale tuigen", klaagt het Natuurhulpcentrum.

"Bovendien heeft de Minister ook goedgekeurd om jagers meer tussen de huizen te laten jagen. Dit zal onvermijdelijk leiden tot confrontaties tussen jagers en wandelaars of omwonenden. Gelukkig is de wandelaarster in dit geval ongedeerd gebleven na de confrontatie met een gewapende jager.

Bekijk beelden van de vos:

Vos in strop, Zuid-Limburg, 7 maart 2012 from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Foto Natuurhulpcentrum Opglabbeek

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent