"Grootmoeder werd in situatie gegooid"

"Mijn cliënte is in een situatie terechtgekomen die ze zelf niet wilde." Dat zegt Vic Van Aelst, de advocaat die de verdediging van de grootmoeder op zich neemt in de zaak van de babymoord in Sint-Amands. De raadkamer heeft de aanhouding van moeder en dochter dinsdag verlengd.

ikerremans

Volgens Van Aelst is het nu zeer belangrijk uit te zoeken wie welke verantwoordelijkheid draagt in deze zaak. "Ik probeer mijn cliënte niet te veroordelen maar te beoordelen", zegt hij.

"Er werd een psychiater aangesteld die moet onderzoeken in welke geestestoestand mijn cliënte zich bevond op het moment van de feiten. Ze wordt al tien jaar door een psychiater opgevolgd en gaat regelmatig op controle. Zij is als het ware in de situatie gegooid en heeft er niet op gereageerd. Volgens mijn cliënte was haar dochter zo hysterisch dat ze zelf niet durfde te reageren."

Wat de dramatische feiten heeft uitgelokt, durft Van Aelst niet te zeggen. "We hebben hier te maken met twee dames die het familiaal en financieel niet slecht hebben. Maar toch waren ze waarschijnlijk diep ongelukkig. Ik vermoed dat enkele levensproblemen aan de basis liggen. Ik heb in de gevangenis echt een verloren mens ontmoet die spijt heeft van wat er gebeurd is."

Over de hypothese dat de baby mogelijk ook verdronken is, wil hij geen uitspraken doen.

Belga

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten