Rusthuis 'Huyse Fliedermael' viert twintigjarig bestaan

Francis Croes

Donderdag 30 mei vierde rusthuis ?Huyse Fliedermael' haar twintigjarig bestaan. De circa 100 bewoners werden door de eigenaars getrakteerd op een uitgebreide receptie en een feestmaaltijd.

Ook het schepencollege onder aanvoering van burgemeester Hugo Philtjens kwamen hun gelukwensen overbrengen. Huyse Fliedermaal is geïntegreerd in een groene omgeving met een prachtig zicht over het landschap van Vliermaal.

Momenteel wordt de achtertuin heraangelegd en komt er binnenkort een kegel- en petanquebaan voor de bewoners.

Huyse Fliedermael werd in mei 1992 geopend door Jean en Marlyse Bierwaerts-Clauwers. Aanvankelijk waren er 25 bewoners gehuisvest.

Nadat de zonen Jan en Wim mee zetelden in het dagelijks bestuur werd het woon- en zorgcentrum verder uitgebreid. Huyse Fliedermael biedt ondertussen plaats voor 67 rusthuisbewoners en 30 serviceflats bewoners. In de rusthuiskamers is er zowel plaats voor zelfstandige ouderen als voor zwaar zorgbehoevende en dementerende bewoners.

Wim Bierwaerts: "De komende jaren willen het oudere gedeelte van het centrum renoveren, zodat het beter aansluit bij het modern achterliggend complex."

Francis Croes

Niet te Missen