Recordaantal Vlaamse films op 39ste Filmfestival Gent

Met negen Vlaamse films in de programmatie van de 39ste Filmfestival Gent wordt een record verbroken. "Het beste bewijs dat het goed gaat met de Vlaamse film", aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

jrosquin

Naast de openingsfilm The Broken Circle Breakdown (Felix van Groeningen), verschijnen in Gent tussen 9 en 20 oktober op het witte doek: La Cinquième Saison (Peter Brosens & Jessica Woodworth), Kid (Fien Troch), Offline (Peter Monsaert), Welcome Home (Tome Heene), Rain (Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes), The Sound of Belgium (Jozef Devillé), Dave (Wim Reygaert) en Dood van een Schaduw (Tom Van Avermaet).

Niet Vlaams, wél echt Belgisch is de tweede film van de Franstalige cineast Stephan Streker: Le Monde Nous Appartient is een minoritaire Vlaamse coproductie en met een muziekscore van Ozark Henry.

En dan is er ook nog de Belgische Studentenkortfilmcompetitie. "Het mooie aan de selectie Vlaamse films is dat ze zo verscheiden is, wat heel wat zegt over de diversiteit van onze nationale productie, en daar kunnen we alleen maar blij om zijn", zegt Duynslaegher.

Vernieuwing

Hij wijst voorts op de vernieuwing de rol van muziek die almaar prominenter wordt in de Vlaamse (en Belgische) film. "Denk aan de bluegrassmuziek die voor een aantal muzikale hoogtepunten zorgt in de openingsfilm The Broken Circle Breakdown. Of de geweldige bijdrage van Triggerfinger, de meest succesvolle Belgische band van het moment, aan de soundtrack van Offline."

Op 26 september wordt de volledige programmatie bekendgemaakt.

Foto: Johan Heldenbergh en Veerle Baetens in The Broken Circle Breakdown

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten