'The Broken Circle Breakdown' opent Filmfestival Gent

'The Broken Circle Breakdown', de nieuwste film van Felix Van Groeningen, heeft dinsdagavond in Kinepolis Gent de 39ste editie van het Filmfestival Gent geopend. Tot en met 20 oktober zetten de Gentse filmhuizen hun deuren wijd open voor het 39ste Filmfestival Gent.

jatimmermans

Ster van de avond op de rode loper waren de cast van de openingsfilm, onder meer Johan Heldenbergh, Veerle Baetens en Geert Van Rampelberg én regisseur Felix Van Groeningen, getooid in stralend witte pakken. Zij zongen voor de gelegenheid een nummer op de trappen.

De openingsavond wordt traditioneel druk bijgewoond door tal van bekende Vlamingen, al dan niet uit de filmwereld. Onder meer Chris Lomme, Pascale Platel en Vic & Gilda De Wachter Bal tekenden present op de rode loper. Verder ook politici, waaronder minister van Cultuur Joke Schauvliege, Europees Commissaris Karel De Gucht en de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman.

Activisten van vredesactie deelden flyers uit en hingen een spandoek. Ze hekelden sponsor Barco als "wapenproducent".

Op het programma staan het komende festival 96 langspeelfilms en 40 kortfilms, goed voor meer dan vierhonderd filmvoorstellingen, competities, zes concerten, een expo over Romy Schneider, debatten en seminaries voor de filmindustrie. "Misdaad" is de rode draad in het programma, er is ook aandacht voor de doorbraak van digitale cinema, de Amerikaanse verkiezingen en Aziatische cinema.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten