Bisschop roept op tot deelname aan solidariteitsmars Ford

Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept alle gelovigen op om aanstaande zondag deel te nemen aan de Mars voor de Toekomst die wordt gehouden voor de werknemers van Ford Genk. Zijn brief zal dit weekend in de Limburgse parochies worden voorgelezen.

fvranckx

Bisschop Hoogmartens leeft mee met de duizenden Ford-werknemers die weldra hun job verliezen. Hij vindt dat een blijk van solidariteit nodig is van iedereen met christelijke waarden.

"De Limburgse samenleving is zwaar geschokt", aldus de bisschop in zijn brief aan de parochianen. "Het is een ware catastrofe. De mensen staan machteloos en voelen zich zomaar gedumpt. Vakbonden, ondernemers, overheden en wij allen hebben een grote verantwoordelijkheid om samen te werken en nieuw werk te creëren voor de getroffen werknemers."

Hoogmartens doet daarbij een oproep. "Vandaag moeten we ons durven bezinnen over wat er gebeurt en de solidariteit laten groeien. De mars voor de toekomst, die in Genk wordt georganiseerd, biedt een kans om die solidariteit uit te drukken. Essentieel hierbij zijn de persoonlijke nabijheid en de geestelijke ondersteuning van mensen die door de ontslagen getroffen zijn. Solidariteit vraagt immers duurzaam engagement."


Stapt u zondag mee? Wil u opvallen met iets bijzonder? Heeft u andere activiteiten verschoven of geannuleerd om mee te wandelen. Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw contactgegevens niet te vermelden.

Belga Archieffoto TVG

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent