Neerpeltenaar verkracht vriendin met bierflesje

De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde donderdag een inwoner van Neerpelt (35) tot 40 maanden cel, maar verleende hem uitstel voor twee jaar en drie maanden. De dertiger had in juni dit jaar zijn vriendin bedreigd, geslagen en verkracht.

Jacques Nijssens

Bij een huiszoeking die volgde op haar klacht, trof de politie in de woning van de Neerpeltenaar vergunningplichtige wapens aan. Het ging om twee pistolen en de erbij horende munitie.

De dag voor de verkrachting had het paar in de auto een woordenwisseling gehad, die de vrouw had opgenomen. Uit de opname bleek dat de man haar bedreigde. In de loop van de week waren er trouwens ook al klappen gevallen. De wandaden escaleerden in de nacht van 21 op 22 juni, toen de man zijn partner verkrachtte met een bierflesje. Een dna-onderzoek bevestigde deze verkrachting.

Psychische begeleiding

Als de veroordeelde Neerpeltenaar wilt genieten van het hem toegekende uitstel, dan moet hij zich psychisch laten begeleiden en de richtlijnen van de justitie-assistent strikt opvolgen. De man is voor een periode van vijf jaar uit zijn rechten ontzet. De rechters hebben het wapentuig verbeurd verklaard.

De verkrachter krijgt nog de rekening van de onderzoeks- en proceskosten - zo'n 5.200 euro - gepresenteerd.

JaNi Foto Photo News

Niet te Missen