Twee Limburgse winkeldieven tot 18 maanden cel veroordeeld

Voor de correctionele rechtbank in Leuven zijn maandag twee mannen tot achttien maanden cel veroordeeld voor het plegen van een reeks inbraken in winkels in maart 2011. De daders sloegen toe in onder meer Halen, Crisnée, Sint-Truiden, Landen en Scherpenheuvel-Zichem en maakten grote hoeveelheden drank en sigaretten buit.

fvranckx

F.B. (27) uit Maasmechelen stal op 25 maart bij een inbraak in een warenhuis in Halen een geldkoffer met daarin 1.150 euro, alsook twee bakken bier. In het Luikse Crisnée verdwenen door zijn toedoen eind maart 2011 zes dozen chips uit een winkel.

Met zijn kompaan K.B. (29) uit Halen stal F.B. in de Lidl in Sint-Truiden drie paletten cola. Het duo stal vervolgens één palet cola en 96 blikjes Red Bull, 102 sixpacks Cola Light en 12 potjes van 400 gram américain uit een winkel in Scherpenheuvel-Zichem. In de nacht van 29 op 30 maart 2011 stalen ze ook 234 sixpacks Cola en 5.000 sigaretten uit een winkel in Landen.

"Beide beklaagden zijn al in het bezit van een strafrechtelijk verleden en ze veroorzaakten een onveiligheidsgevoel door hun handelen", aldus de rechter.

F.B. kreeg uiteindelijk achttien maanden cel, waarvan een derde met uitstel over drie jaar. K.B. kreeg achttien maanden cel, zijn onmiddellijke aanhouding werd uitgesproken.

Belga Archieffoto

Niet te Missen