Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anouk met oud lied naar Songfestival

Anouk is door het oog van de naald gekropen. Dinsdag kwam aan het licht dat haar Songfestivalnummer een nummer is dat al minstens twee jaar oud is.

ikerremans

Een oplettende fan kon een fragment van het nummer Birds terugvinden in een radioshow uit 2011. Er ontstond paniek, want oude nummers mogen niet meedoen op het Songfestival. Blijkt tot grote opluchting van omroep TROS dat het reglement dit jaar werd aangepast.

Een nummer mag voortaan ouder zijn dan acht maanden. Voorwaarde is wel dat er destijds geen commercieel voordeel is uitgehaald. Anouk voldoet daaraan omdat het nummer destijds niet werd uitgebracht. In elk geval laat Anouk zich opmerken in aanloop naar de wedstrijd.

Dinsdag maakte ze ook bekend geen zin te hebben in Eurovision in Concert, een event in Amsterdam waar vele Songfestivalartiesten komen optreden. De organisatie is daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee. “Artiesten vliegen over vanuit Azerbeidzjan en Moldavië voor deze traditie. En Anouk, die om de hoek van De Melkweg woont, weigert op haar fiets te stappen”, zegt een woordvoerder.

TOVE

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten