Gemeentelijke pasfotocabine in inkomhal gemeentehuis ook voor mindervaliden

Zopas werd in de inkomhal van het gemeentelijk administratief centrum een pasfotocabine geplaatst. Uniek aan deze gemeentelijke pasfotocabine is dat ook mensen met een beperking hier makkelijk gebruik kunnen van Kortessem.

Francis Croes

Volgens Ria Steegmans OCMW-voorzitster en schepen van sociale zaken is Kortessem meteen de eerste gemeente in Vlaanderen, die uitpakt met dergelijke dienstverlening voor mindervaliden.

Georges Massoels voorzitter van de gemeentelijke Gehandicapten Adviesraad Kortessem (GAK) en rolstoelgebruiker was de eerste die de nieuwe fotopascabine, in gebruik mocht nemen.

Georges Massoels: "Als gehandicapten adviesraad zijn we erg gelukkig met deze bijzondere service. In Kortessem is er momenteel geen enkele fotozaak waar je pasfoto's kunt laten maken. Wij zijn ook erg tevreden met de democratische kostprijs van 5 euro voor 5 pasfoto's."

Ria Steegmans: "Heel wat bezoekers aan onze dienst bevolking hebben regelmatig een pasfoto nodig: identiteitskaart, rijbewijs, reispas, ?.

Dikwijls komen de mensen ook aandraven met foto's, die niet voldoen aan de officiële richtlijnen en normen van de regionale en federale overheid en daardoor worden geweigerd.

In Kortessem is er momenteel geen enkele fotozaak waar onze inwoners pasfoto's kunnen laten maken. Hierdoor moeten de mensen voor een pasfoto zich vaak ver verplaatsen naar omliggende steden zoals: Hasselt, Tongeren of Borgloon..De machine is uitgerust met camera, die zich automatisch aanpast aan de houding of de grootte van de persoon, die in de cabine plaats neemt.

Dankzij de opklapbare bank kan je makkelijk met een rolstoel de pasfotocabine binnen rijden en deze nadien weer verlaten.

Bij eventuele defecten wordt de fotocabine hersteld binnen de 12 uur.

Eventuele onbruikbare foto's kunnen worden ingeruild voor een nieuwe serie."

Francis Croes

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen