Kristof Vliegen beschuldigt playmate van laster

Meike Schulte, de Nederlandse playmate die 2,5 jaar geleden haar vriend Kristof Vliegen beschuldigde van partnergeweld, staat nu zelf voor de rechter. Schulte moet zich verantwoorden voor laster en eerroof en communicatiefraude.

fvranckx

Ex-tennisser Kristof Vliegen en de Nederlandse Meike Schulte leerden elkaar in 2009 kennen. Toen het na twee jaar relatie niet langer boterde tussen de Maaseikenaar en Schulte, stapte die laatste in 2011 naar het weekblad Story om de vuile was buiten te hangen.

“Kristof is gewetenloos, manipulatief en egocentrisch”, vertelde Meike Schulte in het weekblad. “Hij is emotioneel gehandicapt en heeft me geterroriseerd. Tijdens een ruzie na mijn operatie greep hij me vast aan mijn borst, precies op de plek waar ik was geopereerd.”

Vals Facebookprofiel

Vliegen noemde die aantijgingen “uit de lucht gegrepen” en diende bij het Brusselse gerecht prompt een klacht in wegens laster en eerroof. Na twee jaar onderzoek moet niet Vliegen maar Schulte zich nu verantwoorden voor de rechter.

“Naast de aantijgingen in Story maakte mevrouw Schulte ook nog een vals Facebookprofiel aan onder zijn naam. Daarop postte zij allerlei zaken waaruit moest blijken dat Kristof haar inderdaad had geslagen”, zegt Vliegens advocaat Louis Derwa.

De zaak werd meteen voor onbepaalde duur uitgesteld omdat Schulte nu in Dubai woont en werk.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

KoSn, Archieffoto PN

Niet te Missen