ACW ontliep fraudeclaim dankzij procedurefouten

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft procedurefouten gemaakt in haar onderzoek naar de ACW-vennootschap Sociaal Engagement. Mede door die fouten bleef de rekening voor het ACW beperkt tot 9,5 miljoen euro, waarbij de fiscus maar drie jaar terug in de tijd ging en niet sprak over fraude. Dat schrijft De Tijd.

evrolix

Volgens de krant ging de BBI eerder wel nog uit van fraude en was de inspectie van plan om zeven jaar terug in de tijd te gaan. Maar de advocaten van het ACW ontdekten dat de belastinginspecteurs procedurefouten hadden gemaakt. Door die fouten kon de BBI niet meer zeven jaar teruggaan en moest de fiscus het spoor van belastingfraude verlaten.

Hierdoor vermeed het ACW aanslagen van ettelijke tientallen miljoenen euro's. Uiteindelijk diende het ACW 9,5 miljoen euro te betalen. Het onderzoek van de BBI ging helemaal terug tot de Belfius-winstbewijzen van de werknemersbeweging en de manier waarop het ACW, meer bepaald de vennootschap Sociaal Engagement, omging met de inkomsten daaruit.

Belga Foto Belga

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent