Ook tweelingbroertje (3) overleeft brand boven pitazaak niet

Het tweede slachtoffertje van een brand in een pitazaak in Torhout is aan zijn verwondingen bezweken. Dat meldt het parket van Brugge. Zijn driejarige tweelingbroer liet dinsdagavond al het leven.

drombouts

De brand ontstond even na 20 uur in een pitazaak in de Hofstraat in Torhout. Het was druk in The Best Kebab toen de eigenaar plots geschreeuw hoorde vanuit zijn appartement boven het restaurant. Hij liep naar boven en trof er zijn kinderen, een tweeling van drie jaar, bewusteloos aan. Er hing een dikke verstikkende rook. De man heeft de kinderen naar buiten gedragen waar een arts, die toevallig langskwam, meteen begon met de reanimatie. Daarna nam een MUG-team het over.

Twee jongetjes van drie jaar werden in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleden allebei aan hun verwondingen. Ook de ouders van de tweeling werden naar het ziekenhuis gebracht maar het is niet duidelijk of zij brandwonden hebben opgelopen of enkel bevangen raakten door de rook.

De precieze oorzaak van de brand is niet bekend, maar het staat vast dat het vuur accidenteel ontstaan is. De brandweer van Torhout kon de brand snel blussen.

TG/Belga

Foto: Michel Vanneuville

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent