Jazz Middelheim brengt ode aan Toots Thielemans

Het Antwerpse festival Jazz Middelheim zal dit jaar festivalpeter Toots Thielemans uitgebreid in de bloemetjes zetten naar aanleiding van zijn afscheid van het podium.

jatimmermans

'The Music of Toots Thielemans' brengt verschillende grote namen uit de jazzwereld zoals Kenny Werner en Philip Catherine samen met Thielemans' vaste ensemble. Zij zullen hun favoriete nummers uit diens oeuvre spelen. Daarnaast zijn de pianisten Herbie Hancock (met Wayne Shorter) en Ahmad Jalal en bassist Avishai Cohen de blikvangers van deze 33ste editie, van 14 tot 17 augustus in het vertrouwde Park Den Brandt.

Op de eerste festivaldag staan de jazzreuzen Herbie Hancock (piano) en Wayne Shorter (sax) samen bovenaan de affiche. De twee maakten ooit nog deel uit van het tweede grote kwintet van Miles Davis. Diezelfde dag komt ook het Dave Douglas Quintet langs, net als pianist en componist Vijay Iyer, die dit jaar 'artist in residence' is en driemaal zal optreden tijdens het festival.

Jef Neve

Vrijdag is het de beurt aan onder meer Avishai Cohen en zangeres Stacey Kent, terwijl op zaterdag naast de ode aan Toots Thielemans ook Jef Neve het beste van zichzelf en zijn trio zal geven. Het festival sluit op zondag 17 augustus af met Ahmad Jalal en het Italiaanse duo Enrico Rava en Stefano Bollani.

Tweede podium

Jazz Middelheim krijgt dit jaar ook een tweede podium, de Club Stage, waar elke dag één groep verschillende creaties en combinaties presenteert tussen de optredens op het hoofdpodium door.

Tickets zijn te koop voor 39 euro per dag in voorverkoop, een pasje voor vier festivaldagen kost 119 euro.

Archiefbeeld WH

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten