BuSO De Dageraad pakt goud op G-Spelen in Georgië

De spelers en trainers van G-Voetbalploeg BuSO De Dageraad in Kortessem zijn maandag met een beker en gouden medailles teruggekomen van een felbevochten Special Olympics G-voetbaltornooi in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

tmas

Na Finland in 2010 wisten de G-spelers opnieuw goud mee naar hun school in Kortessem te brengen. “Wij nemen al sinds 2006 deel aan G-voetbaltornooien. In 2008 en 2011 pakten wij zilver en in Denemarken en Portugal werd het brons. Nu is het opnieuw goud”, vertelt directeur Carina Driessens.

Trainers Tom Gielen en Kevin Cartenstadt wisten weer het uiterste uit hun jongens te halen. “Aan het tornooi namen teams deel uit 16 landen. De eerste dag van de Special Olympics worden de niveaus van de verschillende ploegen getest om ze daarna in verschillende poules in te delen naargelang de capaciteiten van de deelnemers. Wij werden ingedeeld bij Frankrijk en Italië”, weet Tom.

Na een spannende finale was de beker voor de Limburgse delegatie uit Kortessem, die begeleid werd door Gino Hoebers als afgevaardigde van Special Olympics Belgium.

JCr, Foto JCr

Niet te Missen