Twee betrapte inbrekers leiden tot het oprollen van een internationale bende

De federale gerechtelijke politie van de provincie Antwerpen heeft woensdag in Charleroi tien vermoedelijke leden van een bende inbrekers, dieven en hun helers gevat. Dat meldt het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen. De bende was actief in de hele provincie Antwerpen, maar ook in Gent, Luik en Charleroi zelf en stuurde zelfs inbrekersploegen aan in Frankrijk en Duitsland.

jatimmermans

De verdachten kwamen begin dit jaar in beeld van politie en gerecht in Mechelen in het kader van een onderzoek naar een reeks woninginbraken. Op 10 januari werden bij een inbraak in Sint-Katelijne-Waver twee verdachten betrapt en opgepakt en die arrestatie leidde naar een grotere dadergroep in de regio Charleroi.

De bende bleek uit een vijftiental leden te bestaan die gretig gebruik maakten van valse namen en verschillende voertuigen met diverse buitenlandse nummerplaten. De inbraken gebeurden voornamelijk overdag bij afwezigheid van de bewoners, door groepjes van twee tot vier inbrekers. In België pleegden ze op die manier minstens 40 woninginbraken, waarbij vooral geld en juwelen buitgemaakt werden.

Verder in het onderzoek kwamen ook de eveneens in Charleroi wonende helers in het vizier van de speurders. Woensdagochtend ging de Antwerpse federale gerechtelijke politie daarom samen met hun collega's van Charleroi over tot twaalf huiszoekingen.

Tien verdachten konden worden gevat, van wie er negen effectief werden aangehouden, vijf zijn nog voortvluchtig. Er werden ook grote hoeveelheden cash en waardevolle voorwerpen in beslag genomen.

Themabeeld

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten