“Ik heb mijn handen vol als de zon schijnt”

Aan carwashinstallaties geen gebrek, maar Bodo Cailliau kiest voor handwerk. Hij zorgt voor een grondige, handmatige schrobbeurt, na afspraak en meestal bij de klant aan huis.

Bodo Cailliau (34) groeide op in Lanaken en liep school in Tongeren. Hij volgde er de richting automechanica, ging op leercontract en trad nadien bij zijn vader René Cailliau in dienst. Die baat in Lanaken een tankstation uit. Na 15 jaar trouwe dienst ruilde Bodo zijn job als pompbediende in voor zijn eenmanszaak ‘Car-cleaning Bodo’ in Neerharen. Voorlopig beperkt de jonge zelfstandige zijn actieradius tot Groot-Lanaken en omliggende gemeenten. Gewapend met een hogedrukreiniger, stofzuiger en poetsmiddelen trekt hij naar zijn klanten: “Dat zijn mensen die ofwel geen tijd hebben om hun auto schoon te maken, of het een vervelend karwei vinden. Mijn klanten verkiezen de persoonlijke service en handwas boven een mechanische poetsbeurt in een wasinrichting. Vooral bij zonnig weer heb ik mijn handen vol. Iedereen wil dan op hetzelfde ogenblik z’n auto proper hebben.”

Cabrio-daken

Buiten het grondig en handmatig wassen en waxen van auto’s behoren de interieurreiniging en het behandelen van cabrio-daken ook tot de kerntaken van de ondernemer. “Voorlopig kan ik het werk alleen aan, ook al moet ik soms op zaterdagen op mijn dochters Fenne (5) en Lana (2,5) passen als mijn vrouw Joke uit werken is. Zij is verpleegster op de afdeling hartbewaking in het ziekenhuis van Genk. Misschien neem ik ooit wel personeel in dienst als de vraag naar handmatige wasbeurten fors toeneemt. Voorlopig kijk ik de kat uit de boom.”

BR />

Guido KERCKHOVEN

Niet te Missen