Onderwijzeres start schoenwinkel

Voor de Hamontse Karin Pinxten was haar 40-ste verjaardag een moment van bezinning. Na achttien jaar in het onderwijs - vooral in Achel - vond ze de tijd rijp om het over een andere boeg te gooien. Ze is met een eigen schoenwinkel gestart.

Ze biedt modieuze, duurzame lederen damesschoenen van hoge kwaliteit aan, voor alle leeftijden.

“Ik was al even op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde eens wat anders doen, iets voor mezelf beginnen,” vertelt Karin. “Ik droom al een paar jaar van een eigen zaak en toen de kans zich voordeed heb ik die ook met beide handen gegrepen”, klinkt het. Het onderwijs volledig achter zich laten, wil ze niet.

Daarom is ze sinds 1 september deeltijds in Achel aan de slag. “Ik besef dat de combinatie van het lesgeven en het runnen van de winkel zwaar zal zijn, maar ik ga er ten volle voor.” De steun van haar partner Patrick Bloemen heeft ze daarbij zeker. In haar winkel treft men kwalitatief hoogstaande, goed afgewerkte lederen damesschoenen aan, van de midden tot de hogere prijsklasse.

“Vrouwen van alle leeftijd kunnen hier hun gading vinden, en dat zowel in het sportieve genre als in de meer klassieke stijl”, zegt Karin. Ze werkt met merken als Think en Footnotes, waarin losse steunzolen geplaatst kunnen worden, tot Mexx, S. Oliver, Hedgren, Rehab, Koxko en Laura & Ko. Maar ook handtassen en portefeuilles van Boo en Pyaka, en kwaliteitspanty’s zijn verkrijgbaar. “Ik werk met kortingskaarten. Wie bij mij koopt krijgt 5% korting die verrekend wordt bij een volgende aankoop”, licht Karin toe. En om haar winterassortiment aan de klanten te tonen, is er begin oktober een opendeurweek.

Linda THEUNISSEN

Niet te Missen